TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Prijem u znak zahvalnosti humanim građanima opštine Novi Bečej

Redakcija TV Novi Bečej | 10. maj. 2019. | 11:46 | Društvo

Prijem u znak zahvalnosti humanim građanima opštine Novi Bečej

U prostorijama Crvenog krsta u Novom Bečeju danas je održan prijem  višestrukih dobrovoljnih davalaca krvi, a koji je upriličen povodom Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi u Srbiji koji se obeležava 11. maja. Prijemu je prisustvovao šef kabineta predsednika opštine Novi Bečej, Oto Kišmarton koji  je u ime lokalne samouprave dobrovoljnim davaocima krvi, kao i organizatorima akcija, ali i njihovim saradnicima čestitao praznik, dok je sekretarka Crvenog krsta u Novom Bečeju, Dunja Svirčev, podsetila na zavidne rezultate koje je novobečejska opština postigla u proteklom periodu.

Ona dodaje i da će svečana dodela priznanja biti održana 14. juna, povodom Svetskog dana davalaca krvi, a da će ona biti dodeljena svima onima koji su tokom predhodne godine ostvarili 50., 75., i 100. davanje, među kojima je i Nenad Maksimčev, meštanin Bočara.

Na teritoriji opštine Novi Bečej, petnaestoro davalaca krv je dalo 50 puta, njih četvoro učinilo je to 75. puta, a isti broj ljudi ostvario je čak 100 i više davanja u predhodnih nekoliko godina.

Ostale vesti iz ove kategorije