TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Subotički maturanti priredili nezaboravan koncert

Redakcija TV Novi Bečej | 10. maj. 2019. | 11:40 | Kultura

Subotički maturanti priredili nezaboravan koncert

Maturanti Muzičke škole Subotica održali su koncert na sceni novobečejskog Doma kulture, u okviru kojeg su se, pored školskog orkestra, pod dirigentskom palicom Čabe Paškoa, predstavili i solisti Noemi Kučera na gitari, Nikola Domanj na trombonu, sopran, Ester Čuzdi, Kristina Matković i Blanka Bođo na klaviru i naš talentovani sugrađanin i violinista, Silvester Bečei. Sada već tradicionalni koncert maturanata i profesora ove godine nosi i epitet jubilarni, jer škola u Subotici proslavlja 150 godina uspešnog rada, objasnio je profesor Čaba Paško i dodao da simfonijski orkestar škole, koji čine učenici i profesori, postoji od 1956. godine, a da je njihovo stvaralaštvo do sada videla publika širom Vojvodine.

Silvester Bečei, perspektivni violinista iz Novog Bečeja, svojim sugrađanima predstavio se I stavom Mocartovog koncerta u G-duru, a želja mu je, kako kaže,  da muzikom nastavi da se bavi na Akademiji u Segedinu.

Simfonijski orkestar subotičke muzičke škole svoju turneju nastavio je u Totovom Selu, nakon čega ih očekuje koncert u Čoki, a 16. maja održaće i završni koncert u Gradskoj kući u Subotici.

Ostale vesti iz ove kategorije