TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Pop-art zaživeo i u Novom Bečeju

Redakcija TV Novi Bečej | 25. april. 2019. | 12:38 | Kultura

Pop-art zaživeo i u Novom Bečeju

Umetnički pravac savremene umetnosti, pop-art, nastao je 60-tih godina 20. veka pomeranjem do tada nametnutih granica nebitnog i banalnog u visokoj umetnosti. Iako ga uglavnom vezujuju za Sjedinjene Američke Države, prva dela sa obrisima ovog umtničkog pravca nastala su u Velikoj Britaniji u znaku slobode i popularne kulture. Sa velikim nestrpljenjem, ljubitelji ovog pravca iščekivali su izložbu pop artiste, Danijela Babića, čija su dela konačno ukrasila i galeriju „Selu“ novobečejskog Doma kulture.

Kako sam autor kaže, imperativ za bavljenje umetnošću kao posebnim stanjem ljudskog duha svakako je odsustvo sopstvenih ograničenja, a prisutnost određenog lajtmotiva, u njegovom slučaju – stripa, na kojem se bazira njegovo celokupno stvaralaštvo.

Danijel Babić pohađao je srednju školu za grafički dizajn „Bogdan Šuput“ u Novom Sadu, nakon čega je diplomirao na Višoj školi za likovne i primenjene umetnosti u Beogradu i Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Učestvovao je na većem broju kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu i priredio 72 samostalne, a izložba u Novom Bečeju biće otvorena narednih mesec dana i možete je pogledati radnim danima, od 8 do 20 časova.

Ostale vesti iz ove kategorije