TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

Auto slalom uspešno organizovan u Novom Bečeju

Redakcija TV Novi Bečej | 15. april. 2019. | 11:29 | Sport

Auto slalom uspešno organizovan u Novom Bečeju

Auto trka u slalom vožnji koja se boduje za šampionat Srbije protekle subote po prvi put je organizovana u samom centru Novog Bečeja. „Nagrada Novog Bečeja 2019“ s velikim uspehom je okupila automobiliste iz svih krajeva Srbije, pa ne čudi što su organizatori, Sportski auto i karting savez Srbije i opština Novi Bečej, više nego zadovoljni.

Sezona auto trka ove godine počela je na Sajmu automobila u Beogradu, a nastavljena je u upravo u Novom Bečeju, potvrdio je novinar i najtrofejniji srpski automobilista Čedomir Brkić. On je slalom vožnju opisao kao trku spretnosti i prvu stepenicu u auto sportu za sve one koji žele da se bave automobilizmom: „Ko ovde pokaže ozbiljnije rezultate, taj stvarno ima šanse da napravi ozbiljniju karijeru u automobilizmu. Ovde se stavlja akcenat na početničke osobine, spretnost, ne toliko na brzinu i zato se i pravi u centru grada, da bude što atraktivnije i da privuče što više posetilaca, ali i novih takmičara. Ideja je da animiramo mlade da voze organizovana takmičenja, a ne da noću divljaju po ulicama i da se dešavaju loše stvari.“

Otvaranju auto trke u Novom Bečeju pored predstavnika Sportskog auto i karting saveza Srbije prisustvovali su i pomoćnik direktora Beogradskog sajma, Aleksandar Ivković i predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović.

Šezdesetak takmičara oprobalo se u auto slalom trci u Novom Bečeju. Kategorisani u više kategorija prema radnoj zapremini automobila, takmičari su u Novom Bečeju mogli da se oprobaju i u klasi za početnike.

U kategoriji pripadnica lepšeg pola drugo mesto zauzela je Marija Simić, dok je prvo mesto osvojila Bjanka Ostrogonac iz Futoga.

U generalnom plasmanu kao najbolji vozač pokazao se Dejan Pejić iz Užica, dok su Aleksandar Stevanović i Živko Župan osvojili drugo i treće mesto. Među juniorima najbolji je bio Nikola Rosić. Drugo mesto osvojio je Nebojša Petković, a iza njega je bio Tihomir Posavec.

Nakon Novog Bečeja auto trke za šampionat Srbije nastavljaju se u Zrenjaninu, Vranju i Užicu. Do kraja sezone planirano je do devet trka, najavljuju iz Sportskog auto i karting saveza Srbije.

Ostale vesti iz ove kategorije