TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Potpuni umetnički dozivljaj u Banatskom kulturnom centru

Redakcija TV Novi Bečej | 4. mart. 2019. | 14:12 | Kultura

Potpuni umetnički dozivljaj u Banatskom kulturnom centru

U prostorijama Banatskog kulturnog centra, u Novom Miloševu, predstavljena je knjiga Katie Vunderlin, „Beli klavir i mlinareva kći“, koja predstavlja 5. po redu književno delo realizovano u okviru njihove izdavačke delatnosti, objasnio je osnivač i direktor ovog porodičnog kulturnog centra, Radovan Vlahović.
Ovaj zavičajni, ljubavni roman dočarava multikulturalnost Banata u periodu 30-tih godina do kraja Drugog svetskog rata, sa posebnom pažnjom posvećenom verodostojnosti istorijskih podataka, naglasila je autorka, Katia Vunderlin.
Promociju knjige obogatila je izložba apstraktnih slika pod nazivom „Buđenje” Agneš Đukičin iz Novog Bečeja, čija se ljubav prema slikarstvu razvila iz tehnike slikanja na svili kojom se bavila predhodnih 15 godina. Agneš Đukičin, koja je publici poznata i kao profesorka i dugogodišnja direktorka Narodne biblioteke Novi Bečej, apstraktno slikarstvo predstavilo je u potpuno novom svetlu, zaključila je Senka Vlahović, umetnička direktorka Banatskog kulturnog centra.
Izložba slika pod nazivom „Buđenje“, autorke Agneš Đukičin, biće otvorena naredne dve nedelje u toku kojih će Banatski kulturni centar posetiti učenici Osnovne škole „dr Đorđe Joanović“ sa svojim učiteljima i nastavnicima.

Ostale vesti iz ove kategorije