TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

KONKURS: 8. festival ilustracije knjige „BookILL fest“

Redakcija TV Novi Bečej | 25. februar. 2019. | 12:09 | Kultura

KONKURS: 8. festival ilustracije knjige „BookILL fest“

Banatski kulturni centar i Novosadski sajam ove godine će po osmi put organizovati Festival ilustracije knjige „BookILL fest” koji će se održati na Novosadskom sajmu, u okviru Međunarodnog sajma knjiga i u Galeriji Banatskog kulturnog centra u Novom Miloševu.

„BookILL Fest” podrazumeva internet konkurs za najbolje ilustracije knjiga, izložbu izabranih i nagrađenih radova, proglašenje pobednika, gostujuće izložbe i prateće programe.

Festival će biti otvoren 5. marta u Novom Sadu kada će posetioci moći da pogledaju izložbu „Srpski ilustratori na Bijenalu ilustracije u Bratislavi 2003–2017.”, odnosno izložbu Festivala ilustracije knjige „BookILL fest 2018“. Obe izložbe će biti dostupne posetiocima tokom trajanja Sajma knjiga od 5. do 11. marta. Izložba izabranih i nagrađenih radova na konkursu „BookILL festa 2019“ i proglašenje pobednika održaće se maja u Galeriji Banatskog kulturnog centra u Novom Miloševu.

Konkurs je, kao i prethodnih godina, otvoren za autore iz celog sveta. Potrebno je da svaki autor pošalje najmanje 4 ilustracije jedne knjige i to: ilustraciju naslovne strane knjige i, po sopstvenom izboru, ilustracije iz knjige, u digitalnoj formi  (JPG ili TIFF formatu, RGB modu, 300-600 dpi, do formata A4) na e-mail adresu bookillfest@gmail.com najkasnije do 10. aprila ove godine. 

Kategorije za slanje radova su: ilustracija pesničke knjige, ilustracija prozne knjige, ilustracija knjige za decu i foto-ilustracija knjige.

U obzir dolaze i ilustracije knjiga van navedenih kategorije, koje će žiri posebno razmatrati.

Sve dodatne informacije mogu se pronaći na sajtu Banatskog kulturnog centra.

Ostale vesti iz ove kategorije