TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

Više od 400 plesača na Smotri igara u Novom Bečeju

Redakcija TV Novi Bečej | 11. februar. 2019. | 13:34 | Sport

Više od 400 plesača na Smotri igara u Novom Bečeju

Velika posećenost obeležila je i 3. po redu Smotru igara u Novom Bečeju  koja se proteklog vikenda održala u hali Sportsko rekreativnog centra „Jedinstvo“. Oko 400 mladih plesača takmičilo se u više od 15 vrsti plesova u različitim starosnim kategorijama, potvrdila je organizatorka manifestacije, Jasmina Poštin: „Od dece koja su  negde i najslađa i najmlađa, od 3 godine, pa do ovih naših seniora sa 20 i kusur. Današnji dan je protekao lepo, uz puno osmeha, plesa i igara, dobili su i specijalne nagrade. Sav fond namenjen je narednim festivalima i smotrama, tako da su deca dobila i vrlo vredne nagrade i prezadovoljni smo.

Koliko je truda potrebno uložiti da biste postigli zavidne rezultate, objasnila je Elena Ralić, dugogodišnja članica Plesnog centra „Zrenjanin“: „Treniram već 7 godina i postigla sam velike uspehe. Danas sam se lepo provela, a svako takmičenje je sve bolje i bolje. Danas sam nastupala u kategoriji „moderan balet“, očekujem velike uspehe i iako, naravno, uvek može bolje, barem sam dala sve od sebe.“

Ples je kao društvena zabava popularizovan pojavom muzičkih filmova poput „Groznice subotnje večeri“, „Briljantina“ i čuvenog „Prljavog plesa“, a danas se kao poseban oblik rekreacije preporučuje i iz zdravstvenih razloga. Koristan je kod otklanjanja deformiteta, povećava sposobnost pamćenja, a pospešuje i lučenje žlezda koje utiču da ljudi budu srećni.

Ostale vesti iz ove kategorije