TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Turizam

Glasajte za izbor izvođača Gospojine 2019

Redakcija TV Novi Bečej | 5. februar. 2019. | 13:06 | Turizam

Glasajte za izbor izvođača Gospojine 2019

Organizacioni odbor „Velikogospojinskih dana - Gospojine 2019“ uputio je juče zvaničan poziv vernim posetiocima ove manifestacije da učestvuju u glasanju za izbor izvođača muzičkog programa koji će nastupiti na ovogodišnjoj Gospojini koja će se održati od 23. do 25. avgusta. Anketa sa ponuđenim izvođačima nalazi se na sajtu opštine Novi Bečej.

„Mislim da to nije neka novina generalno gledano, možda jeste za Novi Bečej. U suštini, tako bi i trebalo da funkcioniše, da građani svojim glasom obezbede one koji bi želili da vide ovde. Dakle, ne samo građani Novog Bečeja nego svi oni koji posete sajt opštine moći će putem ankete da glasaju među odabranim izvođačima. Kako smo došli do grupe od desetak izvođača? Tako što smo tokom proteklog perioda sproveli anketu slučajnog uzorka, odnosno zvali smo građane nasumično i to je ono i imamo kao obavezu, Turistička organizacija, pre svega, ali i opština, da obezbedimo transparentnost u odabiru, da bi bilo je neko nekog „svog“ doveo. Na ovaj način će Novi Bečej konačno dobiti mogućnost da svojim javnim glasanjem dođe do najboljih šest izvođača koje ćemo imati priliku da vidimo na ovogodišnjim Velikogospojinskim danima“, kaže Saša Dujin, direktor TO opštine Novi Bečej.

Građani će tako imati priliku da biraju među sledećim izvođačima: za petak, 23. avgust, može se birati između nastupa Garavog sokaka i Zvonka Bogdana, za subotu, 24. avgust, mogu se birati dva nastupa od četiri ponuđena i to nastupa Van Gogh-a, Ortodox Celts-a, Hladnog piva i grupe Ničim izazvan, dok se za nedelju, 25. avgust, izbor odnosi na nastupe Ane Bekute ili Svetlane Cece Ražnatović, odnosno na nastupe Dejan Petrović Big band-a i Bobana Markovića.

Prvo veliko predstavljanje Gospojine 2019 uslediće na Sajmu turizma u Beogradu koji će se održati od 21. do 24. februara. Turistička organizacija opštine se uveliko sprema za ovaj nastup, kaže Dujin: „Na Sajmu turizma u Beogradu definitivno će dve veliki stvari biti predstavljene. Između ostalog, konačno ćemo definisati prezentaciju hostela naše opštine, odnosno naše turističke organizacije, koji ima 44 ležaja i koji će do tada biti gotov. Trenutno radimo promotivni materijal na tri jezika: srpskom, mađarskom i engleskom jeziku. Dakle, to je udarno što planiramo za ovu godinu kako bismo povećali broj noćenja i radili na široj afirmaciji turističke ponude, a druga stvar je naravno, kao i uvek, Gospojina koja je centralna manifestacija i najveća manifestacija naše opštine. Ono što tada još uvek nećemo moći predstaviti jesu izvođači, ali ćemo predstaviti ovu anketu, pričati o njoj i dati mogućnost da i posetioci Sajma glasaju, pa da vidimo kako će se sve na kraju odvijati.“

Glasanje za izbor izvođača za ovogodišnju Gospojinu trajaće ceo februar.

Ostale vesti iz ove kategorije