TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

Proglašeni najbolji sportisti u 2018. godini

Redakcija TV Novi Bečej | 24. decembar. 2018. | 11:28 | Sport

Proglašeni najbolji sportisti u 2018. godini

Tradiconalni izbor najupešnijih sportista godine i ovog decembra organizovao je Sportski savez opštine Novi Bečej u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine i Sportsko-rekreativnim centrom „Jedinstvo“ u kojem je održana svečanost proglašenja najboljih sportista u 2018. godini. Program su obogatili nastupi folklornih ansambala „Bećarac“ iz Novog Bečeja, „Jovan Aćimac“ iz Kumana, a ovom prilikom predstavila se i folklorna grupa Kluba za dnevni boravak novobečejskog Doma za odrasle „Sveti Vasilije Ostroški - Čudotvorac“.

„Ove godine u veoma jakoj konkurenciji gde su prednjačili individualni sportovi izdvojili smo nekoliko imena koja su pokazala zaista izuzetne rezultate prvenstveno na državnom, ali i na međunarodnom nivou. Sportski savez opštine Novi Bečej je izdvojio par ekipa u pionirskoj selekciji kao što su pionirska selekcija ženskog Odbojkaškog kluba, tako i pionirska selekcija Košarkaškog kluba kao najperspektivnije ekipe u protekloj godini“, rekao je nakon svečanosti Dalibor Vučetić, predsednik Sportskog saveza opštine Novi Bečej.

Za najuspešnije seniore u 2018. godini proglašeni su Enita Behramaj, članica Kluba borilačkih sportova „Jedinstvo“ iz Novog Bečeja i Vladimir Brežančić, karatista Karate kluba „Mladost“ iz Novog Miloševa. O uspehu svog takmičara, Jovica Vukelja, trener Karate kluba „Mladost“, kaže da je svaki trenutak koji je bio na raspolaganju iskorišćen maksimalno, a planovi koji su postojali su ispunjeni: „S obzirom na njegove godine i na to koliku želju i volju ima, kao i na njegov trenutni status u državi Srbiji kao reprezentativca, trenutno realno nema takvog reprezentativca kakav je Vladimir. Uspeli smo uz mnogo rada i odricanja, a rezultat je došao sam po sebi. Kada se radi, to je normalno.“

Na svečanosti dodele priznanja najuspešnijim sprotistima u sportskoj hali umesto Vladimira Brežančića prisutan je bio njegov otac Dragan, koji je podelio svoje utiske: „Vlada je trenutno sa reprezentacijom na pripremama i nije mogao da dođe. On bi voleo da je tu, jer su tu i njegov trener, njegovo društvo i njegovi karatisti. Ovo nije prvi put da je nagrađen. To je redovan sled, on je do sada bio najbolji junior, kadet i omladinac, tako da smo očekiovali da bude i najbolji senior, a i rezultati su tu. Sad sam mu poslao poruku, čestitao, on kaže da pozdravlja sve. Ovo mu je sigurno dodatni podstrek da i dalje radi. Bez rada nema ništa. To može da da potvrdi i trener, ovaj uspeh je došao samo radom. Vladimir je bio mali, nerazvijen, a sada je pravi sportista, pravi čovek, dobar đak, dobar student, sve ide baš kako treba.“

U kategoriji pionira najuspešnija u 2018. godini je Marina Marčićev, članica Kluba borilačkih sportova „Jedinstvo“ iz Novog Bečeja, dok je za najuspešnijeg juniora izabran Ivan Marić, jedan od nosilaca igre pionirske ekipe Košarkaškog kluba „Jedinstvo“. Za najbolju stariju pionirku proglašena je Nevena Filipov, članica Karate kluba „Mladost“ iz Novog Miloševa. U kategoriji kadeta nagrađani su odbojkašica „Jedinstva“, Ana Marija Knežev i Nenad Radojčin, karatista „Mladosti“ iz Novog Miloševa. U kategoriji školskog sporta, kao najuspešnija u protekloj godini proglašena je Osnovna škola „Dr Đorđe Joanović“, takođe, iz Novog Miloševa. Titulu najspešnijeg sportskog kolektiva poneo je Klub malog fudbala „Tisa“ iz Novog Bečeja. Najbolji juniori u 2018. godini su Jovana Dragić, karatiskinja Karate kluba „Sen Pai“ iz Novog Bečeja i Miroslav Tubić, član Sportskog udruženja „2. oktobar“ iz Kumana.

Ostale vesti iz ove kategorije