TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

NAJAVA: „Lazar“ - Monodrama o Lazaru Dunđerskom

Redakcija TV Novi Bečej | 20. decembar. 2018. | 11:55 | Kultura

NAJAVA: „Lazar“ - Monodrama o Lazaru Dunđerskom

U subotu, 22. decembra, s početkom u 19 časova u Domu kulture u Novom Bečeju ljubitelji pozorišne umetnosti i istorije imaće priliku da pogledaju pozorišni komad „Lazar“, monodramu o čuvenom Lazaru Dunđerskom. Ovo je drugi deo pozorišne sage o porodici Dunđerski koji je, kao i prethodni, „Od raja do beznjenice“, napisao Zoran Subotički.

„Ovde je igran pozorišni komad „Od raja do beznjenice“ koji je pisao Zoran Subotički, a on je, takođe, autor i teksta ove monodrame. Zoran se trudi da otrgne od zaborava porodicu Dunđerskih, prvenstveno iz razloga, kako kaže i on sam, ali i reditelj i senarista ovog komada Ljuboslav Majera, jer ovom monodramom nisu želeli Lazara „plakatski“ da prikažu, nego su hteli da mu odaju počast. Ova porodica je dosta zadužila srpski narod. Dunđerski su bili jedni od najimućnijih Srba 19. veka, ali su, takođe, bili i veliki dobročinitelji, gajeći vrednosti koje se danas nažalost gube. Tako da imamo monodramu koja slavi lik i delo Lazara Dunđerskog u subotu, 22. decembra, u 19 časova, ulaznice se naplaćaju, 300 dinara su. Ima ih i u pretprodaji odve kod nas u Domu kulture, zato pozivam sve naše građane da izdvoje malo vremena, da dođu u Dom kulture i da uživaju u jednom lepom pozorišnom komadu“, pozvala je Marijana Baračkov, stručna saradnica Doma kulture opštine Novi Bečej.

Lik Lazara Dunđerskoj u monodrami Zorana Subotičkog tumači Miodrag Petrović, prvak Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Ostale vesti iz ove kategorije