TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

ComNetTV mreža

Kolona više od 45 vozila Kfora na severu, u pravcu Jarinja!

Redakcija TV Novi Bečej | 13. decembar. 2018. | 10:27 | ComNetTV mreža

Kolona više od 45 vozila Kfora na severu, u pravcu Jarinja!
Više od 45 vozila Kfora ušlo je, na sever Kosova i Metohije, nešto pre 10.00 časova, a kreću se u koloni i, prema informacijama sa terena, idu u pravcu Jarinja.

Pored borbenih vozila, nose i opremu za blokade i pravljenje barijera, poput građevinskih mašina, bagera, kolutova žica.
Pokreti Kfora na severu dolaze u trenutku već podignutih tenzija nakon poteza koje Priština povlači mimo EU, a posebno uoči namere da sutra donese odluku o formiranju vojske Kosova, uz otvorenu podršku zapadnih centara političke i vojne moći.
Komandant združenih snaga NATO u Napulju, admiral Džejms Fogo, juče je rekao da je formiranje vojske nešto o čemu "suvereno odlučuje" Priština. U tom kontekstu, prisustvo Kfora na severu, posebno sastav i oprema vozila, ukazuje na strahovanje od moguće reakcije Srbije.

Portparol KFOR-a Vinćenco Graso  izjavio je za televiziju Most  da se radi o rutinskoj vojnoj vežbi, koje su se i ranije održavale, kao i da civilno stanovništvo nema razloga za brigu. Vinćenco nije odgovorio na pitanje gde je krajnja destinacija vozila KFOR-a, kao ni koliko će njihove aktivnosti da traju.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić rekao je za našu televiziju da ukoliko je KFOR-u stalo do bezbednosti Srba, ali i ispunjena mandata koji mu je poveren, rezolucijom SBUN 1244, trebalo je te snage da usmere ka jugu i u srpskim sredinama, a ne prema centralnoj Srbiji.

IZvor: TV Most

Ostale vesti iz ove kategorije