TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

Dva boda za rukometaše na kraju polusezone

Redakcija TV Novi Bečej | 10. decembar. 2018. | 10:24 | Sport

Dva boda za rukometaše na kraju polusezone

Protekle subote u utakmici 11. kola Super B lige Srbije rukometaši novobečejskog „Jedinstva“ ubedljivo su porazili ekipu „Požarevca“, rezultatom 26:22. Utakmica je počela minutom ćutanja kojim je odata počast dugogodišnjem igraču „Jedinstva“ i prijatelju kluba, Miodragu Miletu Antonoviću koji je nedavno preminuo.

„Jedinstvo“ se na kraju prve polusezone prvenstva sa ukupno 8 osvojenih bodova nalazi na 10. mestu tabele, ispred ekipa „Loznice“ i „Crvenke“, dok je poraženi „Požarevac“ sa jednim bodom više mesto iznad „Jedinstva“. Prema rečima trenera domaće ekipe, Jove Pavlova, pobeda na kraju polusezone omogućiće dalju ravnopravnu borbu za opstanak u ligi: „Kada smo pričali u najavi utakmice, zaboravio sam da kažem da u ovoj ekipi ima tri, četiri dobra igrača. To su igrači koji su prosečno bar pet godina igrali Super ligu. Ono što smo pričali o umoru, tu je je bila naša neka prednost. Njihovi igrači u rešenjima „jedan na jedan“, „dva na dva“, njihov pivot broj 7 je igrao SEHA ligu sa „Vojputom“ itd. Tako da je to ozbiljna ekipa, ozbiljni igrači, ali smo, kako to mnogi vole da kažu, mi više želeli pobedu. Jednostavno, malo smo se više umorili, no, naravno, moglo je i bolje da se završi. Opet imamo malo tih ispada, nepotrebne nervoze. Kada se bori za opstanak, onda se istrpi i udarac i, eventualno, nepravda, sve ima svoju cenu. Najveća naknada za trud su dva boda. Igrači su to zaslužili, imali smo raspoloženog golmana. Golmani su čudo, mogu svašta da urade, i dobro i loše, kao što se moglo videti i danas. Dakle, to je ono što je na neki način kraj polusezone. Reći kruna, nije baš lepo, zbog položaja na tabeli, ali ostaju nam analize, videćemo kako ćemo dalje, ko i s kim.“

Početak druge polusezone zakazan je za 23. februar naredne godine kada će „Jedinstvo“ u utakmici 12. kola prvenstva gostovati ekipi „Loznice“, nakon čega će se početkom marta ponovo naći pred domaćim ljubiteljima rukometa u novobečejskoj sportskoj hali.

Ostale vesti iz ove kategorije