TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Poziv za učešće i konkurs za Gramatu Pesničke republike

Redakcija TV Novi Bečej | 14. novembar. 2018. | 13:56 | Društvo

Poziv za učešće i konkurs za Gramatu Pesničke republike

Treću godinu za redom, u organizaciji Banatskog kulturnog centra, 1. decembra, u Novom Miloševu, sa početkom u 12 časova, održaće se Pesnička republika koja ove godine nosi poruku „Svet treba da peva, a ne da ratuje“. Ova književna manifestacija proistekla je iz Evropskog Fejsbuk pesničkog festivala, u okviru koje konkuriše oko 500 pesnika iz 20 država. Osnovana je 2016. godine kao deo projektnih aktivnosti Opštine Novi Bečej, „Gradovi u fokusu”, uz podršku Ministarstva kulture i informisanje Republike Srbije, a kao zemlja svih pesnika sa simboličnim obeležjima države, ustavom, himnom, predsednikom, vladom, ambasadorima i počasnim konzulima za pojedine regije.
Za učešće na  pesničkom maratonu državljana Pesničke republike, uz lične podatke,  potrebno je poslati jednu pesmu na maternjem jeziku na mail
pesnickarepublika@gmail.com do 25. novembra tekuće godine,  dok je za nagradu Gramata Pesničke republike potrebno je poslati jedan primerak knjige, objavljene u poslednjih 50 godina, koja je propustila priliku da bude nagrađena. Knjigu, zajedno sa pismenim predlogom udruženja, institucije ili pak individualnih predlagača kojih mora biti najmanje troje, treba poslati na adresu Banatskog kulturnog centra, JNA broj 35, 23273 Novo Miloševo, najkasnije do 20. novembra. Više informacija o propozicijama konkursa možete pronaći na fejsbuk stranici i sajtu Banatskog kulturnog centra.

Ostale vesti iz ove kategorije