TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Nova računarska oprema za Dom zdravlja

Redakcija TV Novi Bečej | 30. oktobar. 2018. | 15:39 | Društvo

Nova računarska oprema za Dom zdravlja

Nakon što je Zdravstvena ambulanta u Kumanu nedavno dobila donaciju Mesne zajednice Kumane u vidu neophodne opreme i kancelarijskog nameštaja, danas je Dom zdravlja Novi Bečej pomognut računarskom opremom, a sredstva za njenu kupovinu u vrednosti od 500 hiljada dinara obezbedila je Mesna zajednica Novi Bečej. Donaciju u vidu računara, monitora, štampača i fotokopir aparata u ime Doma zdravlja Novi Bečej primio je dr Žarko Đorđević, vršilac dužnosti direktora ove ustanove, dok su opremu uručili Milenko Garčev, predsednik Saveta MZ Novi Bečej i njegov zamenik, Vladimir Davidović.

„Doneli smo sedam računara, sedam monitora i dva štampača, s tim da nismo mogli doneti svu opremu odjednom, jer je naša tehnička služba otišla da donese i preostali deo opreme. Svi vrlo znamo da je Dom zdravlja Novi Bečej u vrlo teškoj situaciji i samim tim ovaj mali pomak ili iskorak, da tako kažem, jeste dobra stvar koja će , iskreno se nadam, dovesti do poboljšanja samog funkcionisanja Doma zdravlja. U ranijem razgovoru sa v.d. direktorom Doma zdravlja, gospodinom Žarkom Đorđevićem, dobili smo informaciju da računarska oprema stara, dakle, ili je nema ili je totalno dotrajala i da je donacija Mesne zajednice Domu zdravlja više nego dobra, a koristiće i našim građanima koji kao pacijenti u narednom periodu budu dolazili. Mogu da kažem u svoje ime, kao predsednik Mesne zajednice Novi Bečej, smatram da je to odgovornost svi nas koji smo u lokalnoj samoupravi, da je neophodno da se uvek nađemo Domu zdravlja i da ga na svaki način pomažemo“, rekao je nakon uručenja opreme Milenko Garčev, predsednik Saveta MZ Novi Bečej.

U kojoj meri će nova oprema doprineti poboljšanju usluga koje Dom zdravlja Novi Bečej pruža svojim pacijentima, obrazložio je rukovodilac ove ustanove, dr Žarko Đorđević: „I sami ste svesni u kakvoj je situaciji Dom zdravlja Novi Bečej unazad nekoliko godina, da smo u blokadi skoro godinu dana. Ovo je veliki pomak od strane Mesne zajednice Novi Bečej, da su nam kupili sredstva koja su preko potrebna. Ako kažem da su nam obezbedili sedam kompletnih računara, štampače i fotokopir aparate, a da do skoro nismo ni imali mogućnost da obavljamo tu delatnost, odnosno pružanje bolje zdravstvene zaštite pacijentima. Mnogo im hvala i nadam se da ćemo nastaviti sa dobrom saradnjom, zahvaljujući naravno i lokalnoj samoupravi. Mi smo u teškoj situaciji, ali svi pokušavamo da sve to na neki način dovedemo u red. Još jednom se zahvaljujem Mesnoj zajednici Novi Bečej.“

Podsetimo, računi Doma zdravlja Novi Bečej su u blokadi zbog dugovanja prema dobavljačima od skoro 138 miliona dinara, pa se obaveze prema dobavljačima izmiruju putem ugovora o asignaciji, što znači da one zavise isključivo od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Ostale vesti iz ove kategorije