TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

Realizovan projekat „Tolerancijom do koša“

Redakcija TV Novi Bečej | 8. oktobar. 2018. | 13:58 | Sport

Realizovan projekat „Tolerancijom do koša“

Bavljenje sportom kod dece i mladih od višestruke je koristi. Pored pravilnog rasta i razvoja, mladi preko sporta usvajaju zdrave životne navike i neguju sportsko ponašanje, kvalitetno koriste svoje slobodno vreme i što je najvažnije uče se ključnim vrednostima kao što su timski duh, fer-plej, saradnja, tolerancija i poštovanje različitosti. Inspirisan upravo ovim motivima nastao je i projekat „Tolerancijom do koša“ koji je Sportsko udruženje „PS sport“ uz podršku pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu nedavno realizovalo u Sportsko-rekreativnom centru „Jedinstvo“ u Novom Bečeju.

U ovom svojevrsnom druženju mladih učestovala su deca iz Osnovne škole „11. novembar“ iz Sente, dečaci Košarkaškog kluba „Petrovgrad“ iz Zrenjanina, dečaci i devojčice Košarkaškog kluba „Bečej“, deca iz Osnovne škole „Miloje Čiplić“ iz Novog Bečeja, kao i dečaci Košarkaškog kluba „Jedinstvo“, odnosno devojčice Ženskog košarkaškog kluba „Jedinstvo“, oba iz Novog Bečeja, objasnio je Aleksandar Nićetin, predstavnik Sportskog udruženja „PS sport“: „Osnovna ideja je promocija sporta, zdravog načina života i uopšte bavljenja sportom u školi i da se na teritoriji odakle deca i dolaze na najbolji način predstavi zdrav život kojem doprinosi bavljenje sportom. Predviđeni su poligoni i takmičenja, odigraće se mešovite utakmice. Poenta je što bolje upoznavanje i da se to nešto što se zove tolerancija što više primeni na terenu.“

Prošle godine, Sportsko udruženje „PS sport“ realizovalo je projekat „Košem za multikulturalizam“ u čijoj završnici je organizovan turnir u košarci, a učestvovali su mališani iz zemlje i inostranstva.

Ostale vesti iz ove kategorije