TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Poljoprivreda

Kroz „Medeni sokak“ u Novom Bečeju

Redakcija TV Novi Bečej | 30. septembar. 2018. | 15:40 | Poljoprivreda

Kroz „Medeni sokak“ u Novom Bečeju

Proteklog vikenda, u organizaciji Društva pčelara Novi Bečej, održana je druga po redu manifestacija posvećena ovoj slatkoj namirnici. U „Medenom sokaku“, kako glasi i njen naziv, našli su se proizvođači najkvalitetnijeg meda kao i oprema potrebna za pčelarstvo, pa je tako manifestacija obuhvatila kompletnu ponudu kako za sladokusce, tako i za proizvođače. Organizatori „Medenog sokaka“ zadovoljni su odzivom u odnosu na prošlu godinu, rekao je Ivica Stojšin, predsednik Društva pčelara Novi Bečej: „S obzirom da smo prošle godine imali samo 3 izlagača, ove godine je posećenost naših pčelara mnogo više zastupljena i to nam je bio i cilj. Cilj je bio da se animiraju pčelari i članovi našeg društva, da počnu da tegliraju med i da krenu sa prodajom svog meda kako bi ih narod, tj. naši građani prepoznali i znali da imaju pčelarske proizvode. Organizacija je odrađena u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, takođe, opština i mesna zajednica Novi Bečej su pomogle organizaciji i realizaciji naše pčelarske manifestacije. Pomenuo bih još naše sponzore koji su izašli u susret našim izlagačim, pa su obezbedili doručak, a to su pekare: „Vranjevo“, „Sloga“ i „Evropa“. Takođe, naši osnovci darivali su nas njihovim likovnim radovima“ i KUD „Bećarac“ čiji su poletarci odigrali igre iz Banata.“

Organizatori druge po redu pčelarske manifestacije „Medeni sokak“ ugostili su i izlagače iz drugih mesta: Udruženje pčelara „Nektar“ iz Novog Miloševa, Udruženje „Pčelar“ iz Jarkovca, kompanija „MIBA APIS“ iz Novog sada koja je u ponudi predstavila pčelarsku opremu i Društvo pčelara „Rusanda“ iz Melenaca, čiji je predsednik Milan Popov: „Ja sam prvi put u Novom Bečeju i sviđa mi se, jeste maleno, ali u povoju i očekujem da će svake godine biti sve lepše i lepše kao kod nas u Melencima. Naše Udruženje doniralo je pčele manastiru „Visoki Dečani“, sada smo organizovali da sva udruženja sa teritorije Zrenanina, a ima ih 5, doniraju po dve košnice manastiru „Sveta Melanija“ u Zrenjaninu. Naredna nedelja je dečija nedelja i u četvrtak organizujemo u Osnovnoj školi, za prvi i drugi razred, medni doručak, donosno jednu radionicu. Nosićemo staklenu košnicu i pričati deci o pčelama o medu o prirodi“.

Popov kaže da je njihovo Udruženje malo, ali velikog srca i dodao da će pčelarsku manifestaciju u Novom Bečeju sigurno posetiti ponovo.

Ostale vesti iz ove kategorije