TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

Tokom jula Novi Bečej centar košarke

Redakcija TV Novi Bečej | 8. jul. 2018. | 15:32 | Sport

Tokom jula Novi Bečej centar košarke

Drugi po redu međunarodni košarkaški kamp „Basket friends“ u Novom Bečeju zvanično je otvoren prošlog petka, a mladi košarkaši iz zemlje i inostranstva sticaće vredna znanja i iskustva u tri smene od po devet dana tokom jula. Prema rečima idejnog tvorca i organizatora kampa, Zlatka Jovanovića, oko 300 dece će ove godine proći kroz program „Basket friends“-a. To su mladi košarkaši iz Rumunije, Mađarske, Nemačke, Bosne i Hercegovina, sa Kipra, ali i iz Srbije i sa lokala koji će svakodnevno vredno trenirati uz rukovodstvo stručnog tima predvođenog Nenadom Mandićem, kaže Jovanović: „Počeli smo, to je najbitnije. Ja sam samo to čekao, da počnemo, pripreme su najteže, kao i iščekivanje. No, kad počne, sve je lakše. Sve izgleda fenomenalno, ovo je sjajno i za naš grad. Naravno, odlično je za „Basket friends“ imati ovakve terene, ali je i odlično i za Novi Bečej, za ove klince, za klnice sa strane. Jako sam srećan i ponosan što smo došli do nečega ovakvog. Sada nastavljamo da radimo, da uživamo, da stvaramo neke nove klince, nove asove. Da ne zaboravim, jer je stvarno bitno, želim da se još jednom zahvalim svima, jer je u današnje vreme jako teško organizovati nešto ovakvo. Dakle, hvala lokalnoj samoupravi, ljudima sa strane, mojim bližim saradnicima i prijateljima, da ih ovom prilikom ne imenujem sve. Sad ostaje ono najlepše, da klinci treniraju, mi da gledamo i uživamo.“

U slučaju loših vremenskih uslova, mladi polaznici kampa treniraće u hali Sportsko-rekreativnog centra „Jedinstvo“, no, ako vreme dozvoli, aktivnosti kampa pretežno će se održavati na košarkaškim terenima na obali Tise, koje je Mesna zajednica Novi Bečej nedavno renovirala i proširila.

„Meni je posebno drago što se „Basket friends“ održava po drugi put. Vreme nas je poslužilo, ima dosta učesnika, ali i posmatrača koji vole košarku i to bih posebno pohvalio. Što se tiče samih finansija, Mesna zajednica Novi Bečej je izdvojila 2 miliona i 950 hiljada dinara za samu izgradnju košarkaških terena i još 300 hiljada dinara za rasvetu, jer smatramo da ako ćemo po nečemu da budemo poznati i priznati moramo uložiti određena sredstva kako bi se to desilo i kako bismo igračima koji dođu mogli da pružimo dobre uslove, odnosno adekvatne terene na kojima će igrati. Naravno tereni će biti dostupni apsolutno svim mladima na naše veliko zadovoljstvo i to je ono što je u stvari odlično i što je, između ostalog, i bio cilj“, rekao je nakon otvaranja kampa Milenko Garčev, predsednik Saveta Mesne zajednice Novi Bečej.

Košarkaški kamp „Basket friends“ namenjen je dečacima i devojčicama, uzrasta od 8 do 15 godina, a za cilj ima njihov pravilni razvoj i što bolju edukaciju, odnosno razvijanja ljubavi prema košarci i sportu uopšte.

Ostale vesti iz ove kategorije
Yunet Hosting
europetrol
matijevic
bomax
laguna
magnotron
univerexport
rest_index
terakeramika