TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Privreda

Investiciona konferencija predstavljena u PKV-u

Redakcija TV Novi Bečej | 10. jun. 2018. | 18:42 | Privreda

Investiciona konferencija predstavljena u PKV-u

U okviru manifestacije „230 godina od dobijanja statusa varoši novobečejske“, opština Novi Bečej u petak, 15. juna, u prizemlju Doma kulture u Novom Bečeju s početkom u 12 časova organizuje investicionu konferenciju. Tim povodom, danas su u Privrednoj komori Vojvodine zamenik predsednika opštine Novi Bečej i koordinator investicione konferencije, Branko Svilengaćin i predsednik Organizacionog odbora manifestacije, Matija Kovač, najavili predstojeću konferenciju i objasnili značaj njenog održavanja.

„Najvažniji subjekti društva, odrganizacije koje posluju u Srbiji, podržali su ovaj naš napor, našu ideju i akciju, na kraju krajeva i konferenciju. U vezi sa tim, Privredna komora Vojvodine nam je danas organizovala pres konferenciju, pozvala medije, dala nam prostor i vreme kako bismo prezentovali sebe i ono šta će se desiti u petak u Novom Bečeju. Investiciona konferencija je za nas nova stvar. Želimo da najvažnijim privrednicima i privrednim društvima, kako stranim tako i domaćim, prezentujemo šta je to Novi Bečej, koje su naše mogućnosti, grinfild i braunfild, na jednom mestu, demografske podatke, a ukoliko je neko zainteresovan, da ga i odvedemo na te lokacije koje ćemo prezentovati, odnosno da im u elektronskoj formi to sve prebacimo kako bi oni svojim komitentima, kooperantima i drugim ljudima sa kojima sarađuju u Beogradu i Novom Sadu prezentovati“, rekao je nakon konferencije Branko Svilengaćin, zamenik predsednika opštine Novi Bečej.

Cilj investicione konferencije je unapređenje ekonomije opštine Novi Bečej privlačenjem novih investitora i obezbeđivanjem novih radnih mesta za mlade, a samim tim i poboljšanje životnog standarda svih građana. Zato će 15. juna biti predstavljeni svi resursi i potencijali novobečejske opštine, kažu organizatori.

Manifestacija „230 godina od dobijanja statusa varoši novobečejske“ biće obeležena i koncertom Vojvođanskog kamernog orkestra pod rukovodstvom dirigenta Mikice Jevtića u amfiteatru na Tiskom keju u Novom Bečeju s početkom u 20 časova.

Ostale vesti iz ove kategorije