TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Novi cvetni aranžmani na Tiskom keju

Redakcija TV Novi Bečej | 5. jun. 2018. | 17:55 | Društvo

Novi cvetni aranžmani na Tiskom keju

Iz godine u godinu jun je mesec kada Tiski kej u Novom Bečeju dobija svoj, širom okruženja, prepoznatljiv cvetni izgled. Cvećem ukrašeni kandelabri i raskošne cvetne piramide ukras su mnogih fotografija Tiskog keja, ali i deo uspomena posetilaca i šetača. Kao što je dobro poznato, prepoznatiljivog izgleda Novog Bečeja ne bi bilo da nema i vrednih radnika Javnog preduzeća „Komunalac“ koji se staraju o svim zelenim i cvetnim površinama u našoj opštini. Ovih dana „Komunalac“ završava prolećnu sadnju cveća na javnim površinama, pa su se tako novi cvetni aranžmani našli i na Tiskom keju.

„Ove godine smo napravili purpurno-ljubičastu kombinaciju , ali ono što je specifično ove godine jeste to da naš kej ne samo da je cvetan i da lepo igleda, već lepo i miriše, pošto ljubičaste petunije izuzetno lepo mirišu. Tako da smo eto i taj efekat uključili ove godine. Takođe, skoro smo završili sa cvetnjacima, ostala su nam samo još dva veća cvetnjaka, kod „Ideje“ i onda smo završili sa sadnjom cveća za ovu prolećnu sezonu. Naravno, ostaje već započeto farbanje žardinjera, sređivanje i dovođenje zelenih površina keja i čitavog Novog Bečeja u pravo stanje“, kaže  Sofija Blažin, pejzažni arhitekta JP „Komunalac“.

Prema njenim rečima, Javno preduzeće „Komunalac“ trenutno ima 28 cvetnih piramida, a pored keja, one će svoje mesto naći i kod škola u centru Novog Bečeja, dok će jedna biti postavljena i u Novom Miloševu. Cvetne piramide su izuzetno praktične jer u njih stane dosta zemlje, pa cveće ima dovoljno prostora da se širi, uz dovoljno vlage, a dobre su i za održavanje. Ipak, da bi cveće ostalo lepo tokom celog leta, od velike je važnosti svakodnevno zalivanje cvetnjaka, kaže Sofija Blažin: „Kad završimo sadnju, imamo svakodnevno održavanje, što upravo daje lepotu našem keju, jer zaista brinemo o njemu. Cveće svakodnevno zalivamo, čak i kada pada blaga kiša piramide se moraju zaliti. To radimo i subotom i nedeljom, kao i praznicima, dakle, dokle god traje sezona, do septembra i dok su surfinije u piramidama lepe, dotle zalivamo svakog dana.“

Osim uživanja u lepim cvetnim aranžmanima i najlepšem keju na Tisi, prema ocenama mnogih, ostaje nam samo da se postaramo da Novi Bečej ovaj izgleda održi što duže.

Ostale vesti iz ove kategorije
Yunet Hosting
europetrol
matijevic
bomax
laguna
magnotron
univerexport
rest_index
terakeramika