TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Novi cvetni aranžmani na Tiskom keju

Redakcija TV Novi Bečej | 5. jun. 2018. | 18:55 | Društvo

Novi cvetni aranžmani na Tiskom keju

Iz godine u godinu jun je mesec kada Tiski kej u Novom Bečeju dobija svoj, širom okruženja, prepoznatljiv cvetni izgled. Cvećem ukrašeni kandelabri i raskošne cvetne piramide ukras su mnogih fotografija Tiskog keja, ali i deo uspomena posetilaca i šetača. Kao što je dobro poznato, prepoznatiljivog izgleda Novog Bečeja ne bi bilo da nema i vrednih radnika Javnog preduzeća „Komunalac“ koji se staraju o svim zelenim i cvetnim površinama u našoj opštini. Ovih dana „Komunalac“ završava prolećnu sadnju cveća na javnim površinama, pa su se tako novi cvetni aranžmani našli i na Tiskom keju.

„Ove godine smo napravili purpurno-ljubičastu kombinaciju , ali ono što je specifično ove godine jeste to da naš kej ne samo da je cvetan i da lepo igleda, već lepo i miriše, pošto ljubičaste petunije izuzetno lepo mirišu. Tako da smo eto i taj efekat uključili ove godine. Takođe, skoro smo završili sa cvetnjacima, ostala su nam samo još dva veća cvetnjaka, kod „Ideje“ i onda smo završili sa sadnjom cveća za ovu prolećnu sezonu. Naravno, ostaje već započeto farbanje žardinjera, sređivanje i dovođenje zelenih površina keja i čitavog Novog Bečeja u pravo stanje“, kaže  Sofija Blažin, pejzažni arhitekta JP „Komunalac“.

Prema njenim rečima, Javno preduzeće „Komunalac“ trenutno ima 28 cvetnih piramida, a pored keja, one će svoje mesto naći i kod škola u centru Novog Bečeja, dok će jedna biti postavljena i u Novom Miloševu. Cvetne piramide su izuzetno praktične jer u njih stane dosta zemlje, pa cveće ima dovoljno prostora da se širi, uz dovoljno vlage, a dobre su i za održavanje. Ipak, da bi cveće ostalo lepo tokom celog leta, od velike je važnosti svakodnevno zalivanje cvetnjaka, kaže Sofija Blažin: „Kad završimo sadnju, imamo svakodnevno održavanje, što upravo daje lepotu našem keju, jer zaista brinemo o njemu. Cveće svakodnevno zalivamo, čak i kada pada blaga kiša piramide se moraju zaliti. To radimo i subotom i nedeljom, kao i praznicima, dakle, dokle god traje sezona, do septembra i dok su surfinije u piramidama lepe, dotle zalivamo svakog dana.“

Osim uživanja u lepim cvetnim aranžmanima i najlepšem keju na Tisi, prema ocenama mnogih, ostaje nam samo da se postaramo da Novi Bečej ovaj izgleda održi što duže.

Ostale vesti iz ove kategorije