TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

Rukometna sezona za pamćenje

Redakcija TV Novi Bečej | 28. maj. 2018. | 19:06 | Sport

Rukometna sezona za pamćenje

Rukometaši novobečejskog „Jedinstva“ u samoj završnici prvenstva, pobedom nad rivalom za visok plasman, „Moravom“ iz Velike Plane, rezultatom 37:30, ostvarili su uspeh za pamćenje, zauzevši visoko 4. mesto u ligi. Na taj način „Jedinstvo“ je već u prvoj sezoni Super B lige sever-istok uspelo da se kotira odmah iza klubova „Kikinda Grindex“, „Kolubara“ i „Proleter“, koji su zauzeli prva tri mesta na tabeli prvenstva.

Trener „Jedinstva“, Mihajlo Petković, ponosan je na svoje igrače. Nakon pobede nad „Moravom“ na domaćem terenu, sumirao je proteklu sezonu: „Mi na početku sezone nismo očekivali da možemo da zauzmemo visoko 4. mesto, kao novajlije u ligi, međutim, sticajem okolnosti, evo i to smo uspeli da uradimo. Mislim da je to i za ekipu i za grad uspeh da jedan „mali“ klub napravi jedan takav rezultat pored mnogo renomiranijih ekipa koje su igrale viši rang. Do juče, ovi klubovi su igrali Super A ligu, tako da čestitam svojim igračima, pre svega, na ozbiljnosti, ipak je ovo kraj sezone i zadnja utakmica, teško je održati visok kvalitet treninga i zalaganja. Uspeli smo da na ovoj utakmici uradimo ono što smo želeli, da završimo sezonu na pravi način i ja im iz sveg srca čestitam. Isto, želim da se zahvalim novobečejskoj publici koja nas je tokom cele sezone bodrila. Meni je žao samo što večeras nije bilo malo više ljudi, ali velike su vrućine počele, to je sigurno jedan od razloga. Hvala im na svemu.“

Prema rečima Mihajla Petkovića sada sledi zasluženi odmor, nakon čega će uslediti period analize. Tek onda krenuće se sa planovima za narednu sezonu, koju, kako kažu, dočekuju sa velikim iskustvom stečenim u protekloj sezoni.

Rukometni klub „Jedinstvo“ plasman na 4. poziciju tabele prvenstva izborio je sa 21 osvojenim bodom, uz 20 odigranih utakmica, od čega, 10 pobeda, 9 poraza i jednom nerešenom utakmicom. U listu strelaca tokom sezone upisalo se 17 igrača, od kojih je prvi strelac ekipe Strahinja Ristić, sa 115 datih golova čime je i treći strelac lige. Za „Jedinstvo“ je u sezoni 2017/2018. ukupno nastupilo 23 igrača.

Ostale vesti iz ove kategorije