TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

NAJAVA: "Kad budem mrtav i beo" u Domu kulture

Redakcija TV Novi Bečej | 18. april. 2018. | 15:28 | Kultura

NAJAVA: "Kad budem mrtav i beo" u Domu kulture

Nakon prve, vrlo uspešne projekcije filma u okviru „Vip kinoteke“ ovog petka ljubitelji domaćeg filma imaće priliku da pogledaju kultno ostvarenje takozvanog crnog talasa u kom je Dragan Nikolić ostvario jednu od svojih životnih uloga u društvu Ružice Sokić, Miloša Aligrudića, Dare Čalenić i drugih proslavljenih imena srpskog filma.

„Vrlo uspešno je bilo 13. aprila, sala Doma kulture u prizemlju je bila prepuna, bilo je više od sedamdeset ljudi. Hvala im što su došli, a kao što smo najavljivali, nastavljamo sa saradnjom sa Jugoslovenskom kinotekom i sledeći film u tom serijalu od tri filma jeste film „Kad budem mrtav i beo“, projekcija je u 19 časova u prizemlju. Oni koji su bili znaju kakvo ih iznenađenje očekuje, a oni koji nisu, nećemo otkriti, tako da, dobro došli i vidimo se u petak u 19 časova“, pozvao je Novica Blažin, direktor Doma kulture opštine Novi Bečej.

Film „Kad budem mrtav i beo“ u režiji Živojina Pavlovića premijerno je prikazan krajem 1967. godine, a već naredne godine je osvojio prestižne nagrade kao što su „Zlatna arena“ za najbolji film na Festivalu jugoslovenskog filma u Puli, kao i nagradu za najbolji film na međunarodnom festivalu u Karlovim Varima.

Ulaz na projekciju filma u Domu kulture je besplatan.

Ostale vesti iz ove kategorije