TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

Poraz KMF "Tisa" u derbiju

Redakcija TV Novi Bečej | 25. mart. 2018. | 16:01 | Sport

Poraz KMF "Tisa" u derbiju

Veoma uzbudljiva utakmica u malom fudbalu odigrala se sinoć u Sportsko rekreativnom centru „Jedinstvo“ u Novom Bečeju gde je domaći klub „Tisa“ ugostio ekipu „Novi Sad“, direktnog konkurenta za viši rang takmičenja. Gostujući tim iznenadio je domaćina na samom početku kada Kočović u prvom minutu daje gol, a minut kasnije Jovanović povećava rezultat na 2 prema 0 za gostujuću ekipu. U nastavku utakmice igrači domaćeg tima bili su mnogo opasniji, ali im je falilo sportske sreće da postignu gol. U 17. minutu igrač gostujućeg tima, Veselinović, koristi grešku domaćina i postiže gol da bi, već u 18. minutu, strelac prvog gola, Kočović, ponovo zatresao mrežu  i povećao rezultat na 4 prema 0. Do kraja utakmice, uprkos mnogobrojnim šansama, rezultat na semaforu se nije menjao, a trener Ivan Blažin prokomentarisao je ishod utakmice: „Derbi je opravdao očekivanja što se tiče borbenosti i htenja moje ekipe kao i protivnika. Igrom slučaja, protivnik je svoje šanse iskoristio, a mi smo dosta promašili, nismo ih iskoristili. Mladi igrači su opravdali svoje htenje, mada dosta toga još treba da uče što se tiče kretanja. Ipak, futsal je isti kao veliki fudbal, ali ide na bolje što mi je drago.“.

Klub malog fudbala „Tisa“ u 16. kolu gostovaće ekipi „Pčinja“ iz Karavukova koja trenutno zauzima 9. poziciju na tabeli, a u narednom ekipi „Leteći Holandjanin“ iz Vrbasa. Cilj je stvoriti stabilan klub sa novim, mladim igračima, a o utakmicama koje ih očekuju, Blažin kaže: „Mi uvek idemo na pobedu. To je mali fudbal, tu su brza dešavanja. Karavukovo se pojačalo u ovom delu, imaju samo jednu nerešenu, a sve ostale pobede, pojačala se ekipa, ali ne plašimo se. Idemo tamo da igramo i da ostvarimo što bolji rezultat kao i u Vrbasu. To su naši sportski prijatelji i očekujemo fer i korektnu igru kao što su i oni imali kod nas. Nadamo se povoljnom rezultatu.“.

Ekipa iz Novog Bečeja trenutno se takmiči u Futsal ligi Vojvodine i sa 25 bodova zauzima 5. mesto na tabeli. Iz 15 odigranih utakmica zabeležili su  8 pobeda, 6 poraza i 1 nerešenu sa 66 datih i 67 primljenih golova.

Ostale vesti iz ove kategorije