TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

Brežančić najuspešniji reprezentativac Srbije u Salcburgu

Redakcija TV Novi Bečej | 13. mart. 2018. | 15:28 | Sport

Brežančić najuspešniji reprezentativac Srbije u Salcburgu

Mladi karatista iz Novog Miloševa, Vladimir Brežančić, nedavno je napravio veliki uspeh. U okviru premier lige serije A koja je u organizaciji Svetske karate federacije održana početkom marta u Austriji u Salcburgu, Brežančić se okitio bronzanom medaljom, kao jedini reprezentativac Srbije koji je na ovom takmičenju osvojio neko od odličja. U kategoriji do 84 kg nastupilo je 133 takmičara, a nakon sedam mečeva, Brežančić je uspeo da izbori 3. mesto.

„Ovo takmičenje je za mene bilo posebno iskustvo, kao prvo takmičenje van zemlje u seniorskoj konkurenciji. Imao sam sedam mečeva, u šest sam pobedio, a u polufinalu sam izgubio od takmičara iz Ukrajine. Pobedio sam takmičare iz Španije, Engleske, Finske, Maroka i Hrvatske, da bih u repasažu za treće mesto pobedio takmičara iz Rusije, rezultatom 2:2. Imao sam prednost i samim tim osvojio treće mesto. Očekuju me naredna takmičenja u seniorskoj konkurenciji koja su izuzetno naporna i ozbiljna. Prvo takmičenje koje je na redu jeste Balkansko prvenstvo za seniore, a kasnije, ako izborim plasman sledi i Evropsko prvenstvo u Novom Sadu“, rekao je Brežančić.

Zanimljiva je informacija da je Brežančić bio jedan od najmlađih takmičara u Salcburgu u svojoj konkurenciji. O tome da li je teško boriti se sa takmičarima koji su stariji od njega, Vladimir kaže: „Vrlo je naporno, naročito zbog toga što sam tek sad prešao u seniore. Taj prelaz iz konkurencije mlađih seniora u seniorsku konkurenciju donosi nove izazove, samim tim što meč traje tri minuta, a telo, odnosno fizička sprema mora da se dovede do izuzetne spremnosti.“

Nakon uspeha u Austriji, Brežančić se takmičio i na Državnom prvenstvu u seniorskoj konkurenciji, gde je, takođe, zauzeo treće mesto, uprkos povredi koju je zadobio nakon borbi u Salcburgu: „Posle četiri meča, takođe, sam izgubio u polufinalu. Veliki uticaj je imala i povreda kolena koja mi nije dozvolila da vodim meč onako kako sam želeo, ali ovo je ipak veliki uspeh za mene, prva državna medalja u seniorskoj konkurenciji.“

Za svoj uspeh Brežančić se zahvalio svojoj porodici i prijateljima koji mu pružaju nesebičnu podršku, ali najviše svom treneru, Jovici Vukelji, koji isto tako ima samo reči hvale za svog takmičara: „Sami rezultati sve o utiscima pričaju. Dobar je, veoma dobar, pa još jednom dobar, toliko da je eto uzeo medalju jedini iz reprezentacije Srbije koja je bila u Salcburgu. Međutim, predstoji nam prilično „vrelo“ proleće i mora dosta da se radi da bi se kontinuitet održao. Obzirom da znam Vladu i da znam kakav je na treninzima i na takmičenjima, nadam se da će nastaviti da radi i da ćemo sve izgurati zajednički, opet uspešno“, rekao je Vukelja.

Ostale vesti iz ove kategorije