TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Poljoprivreda

NAJAVA: Predavanje na temu vakcinacije kod goveda i ovaca

Redakcija TV Novi Bečej | 28. februar. 2018. | 15:15 | Poljoprivreda

NAJAVA: Predavanje na temu vakcinacije kod goveda i ovaca

Kompanija „Marlo farma“ iz Beograda u saradnji sa veterinarskom stanicom „Vetvranjevo“ iz Novog Bečeja, održaće sutra, 2. marta predavanje za sve zainteresovane stočare sa teritorije naše opštine. Doktor veterinarske medicine, Vojislav Blažin, sa ponosom govori o dugogodišnjoj saradnji ove dve firme: „Ovo je jedna od njihovih inicijativa da se na pristupačan i interesantan način približi paleta određenih proizvoda koji su značajni za stočarsku proizvodnju tako da je kao rezultat toga, naša saradnja došla do ovog predavanja koje će na vrlo pristupačan način preneti iskustva i sveta i naše zemlje na te određene kategorije proizvođača.“.

„Marlo farma“  bavi se uvozom i distribucijom vakcina i lekova u Srbiji, a više o temi ovog predavanja rekao nam je Miodrag Vujić, doktor veterinarske medicine i stručni saradnik ove kompanije: „Hteo bih prvo da iskoristim priliku da se zahvalim kolegi, Vojislavu Blažinu i „Vetvranjevu“, veterinarskoj stanici iz Novog Bečeja. Teme će biti imunoprofilaksa, tj. vakcinacija kod goveda i ovaca, nešto što je najnovije u svetu i što bi svakako proizvođačima na ovim prostorima moglo da doprinese ka većem profitu. Naprosto je prošlo vreme improvizacija pomoću štapa i kanapa i teme su klostridijalne infekcije i zaštita kod ovaca i u govedarskoj proizvodnji prevencija neonatalnih dijareja.“.

Diskusiju će voditi Miloš Lukić, doktor veterine i stručnjak za temu bolesti preživara, sa početkom u 10 časova, najavio je Blažin: „Iskoristio bih priliku da pozovem sve zainteresovane proizvođače ovaca i goveda da dođu sutra na predavanje koje će se održati u zgradi bivšeg Univerziteta, odnosno sadašnjih prostorija Skupštine opštine.“.

Ostale vesti iz ove kategorije