TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Najlepše ljubavne pesme poklon za Dan zaljubljenih

Redakcija TV Novi Bečej | 13. februar. 2018. | 15:19 | Kultura

Najlepše ljubavne pesme poklon za Dan zaljubljenih

Ljudi širom sveta danas slave Dan zaljubljenih. Ovaj, ujedno i crkveni praznik, obeležava se još kao Dan Svetog Valentina, ali i Svetog Trifuna, zaštitnika vinove loze, vinogradarstva i vina. Na ovaj dan svake godine dogodi se oko 220.000 prosidbi, samo u Sjedinjenim Američkim Državama proda se 189 miliona ruža i čokolada u vrednosti od milijardu dolara, a širom sveta pošalje se više od milijardu čestitki što Dan zaljubljenih ujedno čini drugim po veličini praznikom po broju istih. Bend „Lacky cash“ pobrinuo se da i Novi Bečej bude deo ove atmosfere, pa su za svoje sugrađane na ovu temu pripremili koncert pod nazivom „Najlepše ljubavne pesme“. Koncert je održan u pozorišnoj Sali Doma kulture, a prisutni su imali priliku da čuju hitove Elvisa Prislija, Bitlsa, Balaševićevu prvu ljubav, ali i dobro poznati „Zlatni dan“ Bisere Veletanlić kaže Đerđ Đusi Kovač, član ovog benda: „Na programu su najlepše ljubavne pesme, mi smo napravili neki izbor pesama koje su na našem standardnom repertoaru. Tu se nalaze pesme koje su već evergrin standardi.“.

Da ljubav i umetnost ne poznaju godine govori šarolikost generacija onih koji su učestvovali u realizaciji ovog programa objašnjava Kovač: „Jako je široko godište specijalnih gostiju. Najmlađi nam je Viktor, 8 godina, a najstariji je Obrad koji je ovde 70-tih godina svirao na igrankama, kao i 75’ na otvaranju Doma kulture i on će biti počasni gost kao najstariji. Đina je isto specijalni gost na klaviru, kao i njena ćerka. Đina je nastavnik klavira, predaje mojoj ćerki Kristini i Viktoru koji su takođe gosti večeras. Pričali smo na temu kako bismo mogli da napravimo jedan lep koncert i eto,rodila se saradnja.“.

Zadovoljnoj publici predstavili su se još i Dunja Radin, Branko Badžić, i Ivan Bilogrević kao vokali, Dragan Volkov za bubnjevima, za klavijaturama Duško Kovač i basista, Janoš Pataki.

Ostale vesti iz ove kategorije
Yunet Hosting
europetrol
matijevic
bomax
laguna
magnotron
univerexport
rest_index
terakeramika