TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

9. evropski Fejsbuk pesnički festival 10-11. mart

Redakcija TV Novi Bečej | 12. februar. 2018. | 15:39 | Kultura

9. evropski Fejsbuk pesnički festival 10-11. mart

 

Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa poziva pesnike iz Evrope i sveta da uzmu učešće na ovogodišnjem 9. evropskom Fejsbuk pesničkom festivalu koji će se održati 10. i 11. marta na Novosadskom sajmu, u okviru Međunarodnog sajma knjige. Pesnici mogu uzeti učešće slanjem jedne svoje neobjavljene pesme na maternjem jeziku i ličnih podataka do 28. februara na mejl adresu: fejsbukfestival@gmail.com .

Pod neobjavljenom pesmom podrzumeva se pesma koja do sada nije bila objavljena u nekoj katalogizovanoj publikaciji, u štampanoj ili elektronskoj formi, u vidu knjiga i časopisa, a ne podrazumeva pesmu objavljenu na Fejsbuku, ličnom blogu i slično.

Festival  svake godine okuplja, u virtuelnom i stvarnom svetu, oko 500 pesnika iz 20-ak država sveta, koji svoje stvaralaštvo predstavljaju na Fejsbuku, sa ciljem da njihovu virtuelnu pesničku komunikaciju pretvori u stvarnu gostovanjem na Novosadskom sajmu. Pesnici koji nisu u mogućnosti da prisustvuju Festivalu učestvuju virtuelnim putem preko Fejsbuka postavljanjem svoje pesme na Fejsbuk stranici Festivala, koja nosi naziv Evropski Fejsbuk pesnički festival.

Ovaj festival ima za cilj da pokaže da je poezija univerzalna tvorevina ljudskog duha koja ne priznaje granice i barijere između pesnika, nacija, država i jezika.

Najbolji pesnik će, kao glavnu nagradu, dobiti štampanje samostalne zbirke pesama. Pesme koje uđu u uži izbor biće objavljene u zborniku Višeglasje, koji će biti štampan do sledećeg Festivala.

Ostale vesti iz ove kategorije
Yunet Hosting
europetrol
matijevic
bomax
laguna
magnotron
univerexport
rest_index
terakeramika