TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

Novi semafor u sportskoj hali u Novom Bečeju

Redakcija TV Novi Bečej | 5. februar. 2018. | 15:10 | Sport

Novi semafor u sportskoj hali u Novom Bečeju

Zahvaljujući prošlogodišnjem konkursu Naftne industrije Srbije i programu „Zajednici zajedno“ koji se već godinama sprovodi u lokalnim samoupravama u kojima posluje ova kompanija, u opštini Novi Bečej odobrena su četiri projekta, a osim mesnim zajednicima Kumane i Bočar, odnosno Osnovnoj školi „Josif Marinković“ u Novom Bečeju, projekat je odobren i Sportsko-rekreativnom centru „Jedinstvo“. Projekat nabavke i ugradnje multisport sportskog semafora za dvoranske sportove sa ciljem podizanja nivoa tehničke opremljenosti sportske hale u Novom Bečeju kompanija NIS je podržala sa milion i 500 hiljada dinara.

„Pre nekih godinu i po dana došli smo u problem kada se, neposredno pre početka prvenstva rukometnog kluba, pokvario semafor. Tada smo morali brzo da reagujemo, međutim, nismo imali rešenje i jedva smo na kraju angažovali firmu iz Niša koja je došla i besplatno nam odradila posao. Rešili smo tada problem, ali se postavilo pitanje šta dalje, šta ćemo kada dođe sledeći problem. Trebalo nam je godinu i po dana da sačekamo ovaj konkurs NIS-a „Zajednici zajedno“ i na kraju krajeva, uspeli smo, napravili smo dobar projekat“, kaže Ranko Janjić, direktor SRC „Jedinstvo“.

Novi semafor prvi test imao je odmah po postavljanju u završnici tradicionalnog Zismkog turnira u malom fudbalu u januaru, a na oduševljenje svih, pokazao se odlično. Ranko Janjić kaže da će moderni semafor, koji je ugradila firma „Video informacioni sistemi“ iz Niša, u sportskoj hali u Novom Bečeju biti od koristi dugi niz godina: „Kao što se moglo videti na Zimskom turniru, semafor je izuzetno dobar, daje nove mogućnosti u odnosu na stari semafor, tako da ćemo u narednih sigurno dvadeset, trideset godina biti više nego zadovoljni. Zahvalio bih se opštini Novi Bečej koja je uzela učešće i pomogla da upravo mi prođemo i dobijemo sredstva za taj projekat.“

Multisport sportski semafor koji je postavljen u novobečejskoj hali sportova kompatibilan je za takmičenja najvišeg nivoa. Pored podataka o igri, prikazuje i ostale informacije kroz tri linije tekućeg teksta, pogodnim za imena timova, informacije o turnirima i slično, dok na bočnim panelima prikazuje imena igrača.

Ostale vesti iz ove kategorije
Yunet Hosting
europetrol
matijevic
bomax
laguna
magnotron
univerexport
rest_index
terakeramika