TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Privreda

"Virtuelni inkubator" kao pomoć privrednicima i preduzetnicima

Redakcija TV Novi Bečej | 28. decembar. 2017. | 14:35 | Privreda

"Virtuelni inkubator" kao pomoć privrednicima i preduzetnicima

Unija poslodavaca Srbije - poslodavci Zrenjanina uz podršku Razvojne agencije Srbije realizuje projekat „Virtuelni inkubator“ čiji je cilj kreiranje portala namenjenog privrednicima i preduzetnicima gde mogu na brz i lak način da se informišu, upoznaju sa drugim privrednicima i preduzetnicima i da iskoriste servise koji su u ponudi, objasnila je Izabela Kiš, izvršna direktorka Unije poslodavaca Srbije - poslodavci Zrenjanina i koordinatorka projekta, na današnjoj prezentaciji „Virtuelnog inkubatora“ u Opštinskoj upravi u Novom Bečeju: „Na ovom portalu mi ćemo, naravno, pratiti sve javne pozive i konkurse, odnosno sve one informacije koje su važne za privrednike. Isto tako, nudimo i besplatno oglašavanje poslovnog prostora, tako da svi oni koji imaju slobodne poslovne prostore mogu postaviti oglas ukoliko se registruju. Takođe, ovde mogu da pogledaju i ono što se nudi. Imamo izuzetno dobre stručne tekstove iz oblasti prava i finansija i svi oni koji žele da se edukuju malo mogu to sve pročitati. U tome su nam pomogli zaista stručni ljudi koji su eksperti u tim oblastima, tako da nema nikakve dileme u kvalitet tekstova. Ono što je isto vrlo važno, mnogi preduzetnici nemaju dovoljno resursa da sami naprave svoje internet prezentacije. Na ovom portalu oni imaju svoj prostor, svoje profile i mogu lepo da se predstave i da budu dostupni preko interneta. Širićemo i duh preduzetništva i sve ono što je pozitivno za privatan sektor jer mislimo da bi trebalo raditi i na tome. Preduzetništvo je danas možda nedovoljno promovisano, a mi imamo mnogo uspešnih preduzetnika, srećno smo i kao Unija moramo to promovisati.“

Unija poslodavaca Srbije - poslodavci Zrenjanina u srednjem Banatu ima 150 članova, a funkcioniše već dugi niz godina sa ciljem da pomogne svojim članovima da budu uspešniji.

„To radimo kroz određene edukacije. I u okviru ovog projekta smo organizovali razne edukacije iz oblasti internet marketinga, prodaje, finansija i slično, tako da se konstatno trudimo da pomognemo preduzetnicima i privrednicima da budu kvalitetniji i uspešniji, ali im isto tako pomažemo i da se upoznaju jer smatramo da dosta toga može da se uradi u našem regionu i da na taj način finansijska sredstva ostanu ovde. Smatram da bi trebalo promovisati udruživanje i zaista sve što je u našoj snazi da imamo što više privrednika i preduzetnika u ovakvim sličnim organizacijama. Mi to radimo tako što se trudimo da obezbedimo i konkretne benefite, tako da smo uspeli da dobijemo određene povlastice na gorivo, brzu poštu, zajedničko pregovaranje radimo za određene usluge i robu. Smatramo da tu možemo najviše da pomognemo i na taj način da budemo interesantni za njih“, kaže Izabela Kiš.

Neke od koristi koje članovi imaju stupanjem u Uniju poslodavaca Srbije su: kompletna pravna podrška Pravne službe Unije poslodavaca Srbije za tumačenja Zakona o radu, Zakona o privrednim društima, Zakona o PDV-u i drugih pozitnivnih propisa; sve neophodne informacije i edukaciju iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu; zastupanje interesa poslodavaca kroz institucije u kojima Unija poslodavaca Srbije ima svoje predstavnike, kao što su Socijalno-ekonomski savet Republike Srbije, lokalni socijalno-ekonmski saveti, Fond PIO, Fond Solidarnosti, Nacionalna služba za zapošljavanje, lokalni saveti za zapošljavanje i tako dalje; zatim, zastupanje interesa poslodavaca delovanjem kroz medije i nastupe; informacije o promenama zakonskih propisa i mnoge druge.

Ostale vesti iz ove kategorije