TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

Strahinja Ristić i Enita Behramaj najupešniji sportisti u 2017.

Redakcija TV Novi Bečej | 26. decembar. 2017. | 16:28 | Sport

Strahinja Ristić i Enita Behramaj najupešniji sportisti u 2017.

Strahinja Ristić, rukometaš Rukometnog kluba „Jedinstvo“ i Enita Behramaj, članica Kluba borilačkih sportova „Jedinstvo“ iz Novog Bečeja proglašeni su za sportiste godine opštine Novi Bečej za 2017. godinu u okviru tradicionalnog izbora sportiste godine koji je održan 26. decembra u Sportsko-rekreativnom centru „Jedinstvo“ u Novom Bečeju. U kategoriji najuspešnijih sportiskinja drugo mesto zauzela je Radmila Vukelja, karatiskinja Karate kluba „Mladost“ iz Novog Miloševa, dok je treća bila Nadica Nešić, odbojkašica novobečejskog „Jedinstva“. U muškoj konkurenciji drugoplasirani je Vladimir Brežančić, karatista „Mladosti“ iz Novog Miloševa, dok je treće mesto svojim uspesima izborio Sava Santovac, član Boks kluba „Jedinstvo“ iz Novog Bečeja.

Strahinja Ristić, sportista 2017. godine: „Pa dosta mi znači i podstiče me da dalje radim, treniram i da nastavim sa ovakvim uspesima. Zajedno smo već dosta dugo vremena, sa ovim drugarima, odnosno saigračima treniram već desetak godina, tako da je sada to sve izašlo i sazrelo. Svi smo počeli sa 15, 16 godina, a sada smo sazreli kao tim, drugačiji je odmah i kvalitet igre i sve je drugačije.“

Proglašenje najsupešnijih sportista u pionirskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, kao i najuspešnijeg kluba u 2017. godini organizovao je Sportski savez opštine Novi Bečej u saradnji sa Turističkom organizacijom i lokalnom samoupravom.

„Još jedan izbor za sportistu godine je uspešno obavljen, doduše ove godine u malo skromnijem ambijentu. Zahvaljujem se svima koji su prisustvovali i uveličali ovu skromnu manifestaciju naše organizacije. Još jednom čestitam svima na dodeljenim priznanjima i odličjima i želim im svu sreću u narednim takmičenjima“, rekao je Dalibor Vučetić, predsednik Sportskog saveza opštine Novi Bečej.

U kategoriji pionirki i pionira, nagrađeno je 11 najmlađih sportista, dok su za najuspešnije mlade sportiste proglašeni Jovana Dragić, članica Karate kluba „Sen Pai“ iz Novog Bečeja i Ivan Ćopić, košarkaš novobečejskog „Jedinstva“. Treću godinu za redom, Rukometni klub „Jedinstvo“ proglašen je za najuspešniji klub u 2017. godini, a tradicionalno uručeno je i specijalno priznanje sportskom radniku koji je u proteklim decenijama dao veliki doprinos afirmaciji i razvoju sporta u novobečejskoj opštini. Ove godine specijalno priznanje dobio je Aleksandar Radaković koji je tokom karijere uspešno igrao nekoliko sportova.

Ovom prilikom odato je priznanje i najuspešnijim sportistima u radničkom sportu, čiji su predstavnici svoje pehare i priznanja uručili predsedniku opštine Novi Bečej, Saši Maksimoviću.

„Iskoristiću priliku da u ime opštine Novi Bečej zaista čestitam svima onima koji su ove godine bili izuzetno uspešni u svom sportu, a onima koji su bili malo manje uspešni, da ne gube nadu jer će 2018. godina sigurno biti njihova. Takođe, želim građanima da kažem da je Opština pripremila projekte za rekonstrukciju sportskih terena i ulaganje u sportsku infrastrukturu. Obzirom na to da je 2017. godina bila godina kulture, naredne dve godine će biti godine sporta, jer će Opština uložiti preko 120 miliona dinara u razvoj sportske infrastrukture“, rekao je Maksimović.

Za zabavni deo manifestacije pobrinule su se mlade balerine novobečejske sekcije „City dance studio“- a iz Novog Sada, a svoj performans izveli su i dobro poznati perkusionisti Osnovne škole „Josif Marinković“ čija grupa nosi naziv „Ritam duše“.

Ostale vesti iz ove kategorije
Yunet Hosting
europetrol
matijevic
bomax
laguna
magnotron
univerexport
rest_index
terakeramika