TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Poljoprivreda

Raspisan prvi poziv za IPARD

Redakcija TV Novi Bečej | 25. decembar. 2017. | 14:52 | Poljoprivreda

Raspisan prvi poziv za IPARD

Javni poziv za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava – kupovinu nove mehanizacije i opreme, raspisan je 25. decembra, a rok za podnošenje zahteva za odobravanje prava na podsticaje je do 26. februara 2018. godine.

Javni poziv za kupovinu novih traktora biće raspisan 4. januara naredne godine, dok će rok za podnošenje zahteva biti do 26. februara.

Visina podsticaja iznosi od 60 do 80 odsto, u zavisnosti od toga da li je podnosilac mladi poljoprivrednik, da li se poljoprivredno gazdinstvo nalazi u planinskom području i da li se investicija odnosi na upravljanje otpadom i otpadnim vodama.

Obuhvaćeni su sektori mleka, mesa, voća i povrća i ostali usevi, u šta spadaju određene vrste žitarica i industrijskog bilja.

Iznosi podsticaja koje korisnik može da ostvari u sektorima voća, povrća i sektoru ostalih useva mogu biti od 5.000 do 700.000 evra, a za sektore mleka i mesa od 5.000 do 1.000.000 evra.

Prihvatljive investicije i troškovi odnose se na kupovinu nove mehanizacije, opreme i traktora i opšte troškove, kao što su troškovi za pripremu projekata i tehničke dokumentacije.

Detaljan tekst Javnog poziva, pravilnik i prateći prilozi, dostupni su na internet stranici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i internet stranici Uprave za agrarna plaćanja.

Kontakt osoba u Opštini Novi Bečej je Milan Stojšin, a kontakt telefon je: 063/ 77-71-887.

Ostale vesti iz ove kategorije