TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

Druženje i razmena iskustava na košarkaškom turniru

Redakcija TV Novi Bečej | 24. decembar. 2017. | 15:08 | Sport

Druženje i razmena iskustava na košarkaškom turniru

U okviru realizacije projekta „Košem za multikulturalizam“ koji je nedavno sprovelo Sportsko udruženje „PS sport“ uz podršku pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, u Sportsko-rekreativnom centru „Jedinstvo“ u Novom Bečeju održan je i turnir muških ekipa u čijoj organizaciji je učestvovao Košarkaški klub „Jedinstvo“.

 „U sklopu akcionog plana koji je pokrajinski sekretarijat raspisao u periodu od 2016. do 2018. godine dobijena su sredstva za unapređenje školskog i univerzitetskog sporta. Projekat je zamišljen tako da četiri košarkaške ekipe koje se takmiče u određenom godištu u svojim ligama i dve školske ekipe iz Novog Bečeja zajedno odrade radionice i igraonice, provedu kvalitetno vreme, a u samoj završnici da se odigra turnir. Igrale su se utakmice mešovito, i devojčice i dečaci. Pre podne su svi zajedno trenirali, a uveče je organizovana završna faza ovog projekta, odnosno turnir u kom su učestvovale muške selekcije, odnosno muške ekipe uzrasta 16 do 17 godina“, rekao je Aleksandar Nićetin, trener KK „Jedinstvo“.

U košarkaškom turniru učestvovali su gosti iz Mađarske, ekipa „Solnoka“, ekipa „Pepi sport“ iz Mostara, , dve ekipe iz Zrenjanina, „Proleter“ i „Petrovgrad“ i ekipa „Dunav“ iz Apatina, uz učešće domaće ekipe „Jedinstva“. Prema rečima Srđana Vokića, sportskog direktora Košarkaškog kluba „Jedinstvo“ bila je ovo prilika da se konačno organizuje događaj za mlađe kategorije, a ne samo za seniore: „Jedna jedinstvena prilika da malo vidimo gde smo u odnosu na druge, gde je košarka u Srbiji u odnosu na košarku u Bosni i Hercegovini i u Mađarskoj, jer su u pitanju totalno druge košarkaške kulture. U komunikaciji sa trenerima iz Mostara i Mađarske uporedili smo malo utiske kako radimo mi sa decom, kako rade oni, koji su nam pristupi. Mislim da će ovo u načeli dosta pomoći i nama trenerima koji radimo sa decom. Zaista smo sate proveli van terena u priči, crtanju, načinu pristupa, prilaženju kretnjama i edukaciji igrača. Dakle, sveukupno kada se sabere mislim da je ovo veliko iskustvo kako za nas, tako i za naše momke kojima je ovo neprocenjivo. Za tri dana su odigrali po tri utakmice, a obzirom na to da smo završili prvi deo redovnog prvenstva, ovaj period nismo iskoristili za odmor, već da se deca malo druže, da ostanu u kondiciji i da napravimo što manju pauzu pred drugi deo prvenstva.“

Na turniru koji je trajao tri dana prvo mesto zauzela je zrenjaninska ekipa „Petrovgrada“, druga je bila ekipa „Solnoka“ iz Mađarske, treća „Pepi sport“ iz Mostara, dok su četvrto, peto i šesto mesto respektivno zauzele ekipe „Dunava“ iz Apatina, „Jedinstva“ iz Novog Bečeja i „Proletera“ iz Zrenjanina.

Ostale vesti iz ove kategorije
Yunet Hosting
europetrol
matijevic
bomax
laguna
magnotron
univerexport
rest_index
terakeramika