TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

Karate u Novom Bečeju trenira više od 40 mališana

Redakcija TV Novi Bečej | 7. novembar. 2017. | 15:16 | Sport

Karate u Novom Bečeju trenira više od 40 mališana

Karate je poslednjih decenija stekao u svetu veliku popularnost. Razlozi ovako velike ekspanzije karatea nalaze se, kako u njegovim izvornim vrednostima, tako i u njegovom danas preovlađujućem usmerenju i transformisanju ka dinamičnom i uzbudljivom borilačkom sportu. Karate klub "SEN PAI" u Novom Bečeju postoji od 2009 godine, osnovao ga je Jovan Stančić, nosilac crnog pojasa 3. dan, pomoćni trener mlađe uzrasne kategorije karate Reprezentacije Srbije.

Karate je fizička disciplina koja spada u 'tvrde' borilačke stilove i prikladan je za mlađe ljude koji pršte od energije i trebaju je naučiti usmeravati i disciplinovati.  Karate stalno i neodoljivo privlači nove i nove vežbače, bez obzira koji pomenuti aspekt karatea se stavlja u prvi plan (veština, sport, ili, pak rekreacija). U  klubu Sen Pai, karate  treniraju deca od 4.5  pa sve do srednjoškolskog uzrasta.

  Tokom svih ovih godina članovi kluba nižu zavidne rezultate i uspehe. Ove godine nastupili su na nekoliko značajnih turnira, na Prvenstvu Vojvodine i na nekoliko Međunarodnih turnira. Nedavno su se vratili sa Svetskog prvenstva koji se održan u Mađarskom gradu Egeru, gde je članica kluba Jovana Dragić  sa kadetskom Reprezentacijom Srbije  osvojila bronzanu medalju u ekipnim borbama.

 

Ostale vesti iz ove kategorije
Yunet Hosting
europetrol
matijevic
bomax
laguna
magnotron
univerexport
rest_index
terakeramika